ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), προγραμματίζει την υλοποίηση δια ζώσης εκπαιδευτικών δράσεων με σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, βάσει του ΦΕΚ B΄4187/10.09.2021, για την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2021.

Oι εκπαιδευτικές δράσεις προγραμματίζονται με αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Οικισμών (4/10/2021) και την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών (9/10/2021). Οι σχολικές ομάδες μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο δράσεις που αναφέρονται στη συνέχεια:

  1. «Ντολτσό: Μια Παραδοσιακή Συνοικία της Καστοριάς στο Πέρασμα του Χρόνου», για μαθητές/τριες Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
  2. «Μας Περιβάλλουν: Ο Κόσμος των Πουλιών», για μαθητές/τριες Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Συνοπτική περιγραφή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορεί να αναζητηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς (https://kpe-kastor.kas.sch.gr/), στην ενότητα «Εκπαιδευτικά Προγράμματα».

Oι εκπαιδευτικές δράσεις (διάρκειας 3-4 διδακτικών ωρών) θα διεξάγονται εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής και ο προγραμματισμός τους θα διασφαλίζει τη μη ανάμιξη διαφορετικών σχολικών τμημάτων.

Αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την Παρασκευή 8/10/2021 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/pF4tF13kJqp5cVpd7

Η ημερομηνία υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, κατόπιν έκδοσης σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Καστοριάς θα απευθύνει εκ νέου πρόσκληση στις σχολικές μονάδες για τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί.